Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Állami közbeszerzési szaktanácsadók (ÁKSZ)

A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 187. § (2) bekezdés a) pont ae) alpontja szerint a Közbeszerzési Hatóság naprakészen vezeti és az elektronikus közbeszerzési rendszerben (EKR) közzéteszi az állami közbeszerzési szaktanácsadók (ÁKSZ) névjegyzékét.

A részletes szabályokat az állami közbeszerzési szaktanácsadói tevékenységről szóló 478/2023. (X. 31.) Korm. rendelet határozza meg. A rendelet 2. § (1) bekezdése szerint a névjegyzékre vonatkozó valamennyi kérelmet a Közbeszerzési Hatóság honlapján közzétett, a névjegyzékbe vételhez szükséges adatok és mellékletek felsorolását tartalmazó dokumentum (űrlap) kitöltésével kell benyújtani.

Az ügyleírás elérhető: ITT

A hatályos ÁKSZ névjegyzék az alábbi linken érhető el: https://ekr.gov.hu/portal/faksz/faksz-nyilvantartas

A FAKSZ névjegyzék az alábbi linken érthető el: https://ekr.gov.hu/portal/faksz/faksz-nyilvantartas

Kérelem benyújtásával kapcsolatos tájékoztatás

A Kbt. 187. § (17) bekezdése előírja, hogy a névjegyzékbe vétel iránti kérelmet írásban kell előterjeszteni. A hatósági eljárás során az elektronikus kapcsolattartás kötelező. A kérelem kormányablaknál nem terjeszthető elő. A névjegyzékbe vétel feltételeinek igazolásához benyújtandó dokumentumok az ügyfél nyilatkozatával nem pótolhatóak.

A Közbeszerzési Hatóság részletes tájékoztatója az állami közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékének vezetésére vonatkozóan a jobb oldalról tölthető le.

Az ÁKSZ névjegyzékkel kapcsolatban az érdeklődők hétfőtől-csütörtökig 8.30-12.00, pénteken 8.30-10.00 óra között Bánlakiné Pásztor Rita képzési referenstől a 06-1-882-8523-as telefonszámon kérhetnek felvilágosítást.