Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Közbeszerzési Expo (2012. szeptember 27.)

A Közbeszerzési Hatóság 2012. szeptember 27-én Budapesten – hazánkban először – „Közbeszerzési Expo” néven szakmai fórumot szervezett. A rendezvény elsődleges célkitűzése az volt, hogy egy helyen egy időben vonultassa fel a közbeszerzésekben közreműködő szerveket és szakmai szervezeteket.

A konferenciát dr. Gajdos Róbert, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára és Andor László, az Európai Bizottság biztosa nyitotta meg. A rendezvényen szakértőként – többek között – részt vett Nagy Gabriella, a Magyar Köztársaság Európai Unió mellett működő Állandó Képviseletének társasági jogi, versenyjogi és közbeszerzési attaséja, továbbá a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közbeszerzésért Felelős Helyettes Államtitkárságának munkatársai is.

A rendezvény az interaktivitásra helyezte a hangsúlyt. Ennek megfelelően lehetőséget kívántunk biztosítani a közbeszerzések iránt érdeklődőknek, hogy a közbeszerzési eljárás lefolytatásával kapcsolatban felmerülő legfontosabb szakmai kérdéseket az említett szervek és szakmai szervezetek bevonásával megvitassák.

A rendezvény szakmai programjában – az egész nap elérhető kiállítás jellegű standokon kívül – kerekasztal beszélgetésekre került sor, melyekben moderátor vezetésével, a szakterület képviselőinek részvételével került sor az adott téma rövid bevezetése után a beszélgetésekre.

Témák:

  • A közbeszerzési jogalkalmazás aktuális kérdései;
  • Közbeszerzési reform az Európai Unióban – helyzetkép az új közbeszerzési jogalkotási csomag elfogadásáról, a várható legfontosabb változások;
  • A közbeszerzések ellenőrzésének aktuális kérdései.

Az egész napos rendezvény során „kiállítás jellegű” standokon lehetőséget biztosítottunk arra, hogy a közbeszerzéshez kapcsolódó közigazgatási és érdekképviseleti szervezetek megjelenhessenek, bemutathassák tevékenységüket és segítséget nyújtsanak a standokhoz ellátogató érdeklődők közbeszerzési szempontú kérdéseit illetően.