Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

[Archív] A Közbeszerzések Tanácsa Elnökének tájékoztatója a közbeszerzési referens szakképesítés vonatkozásában kihirdetett új szakmai és vizsgakövetelményről

KÉ 2007. évi 103. szám; 2007. szeptember 10.

A közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény 379. §-a (1) bekezdésének m) pontja alapján a Közbeszerzések Tanácsa (a továbbiakban: Tanács) a közbeszerzési eljárásokban résztvevők oktatását felügyeli, koordinálja és elősegíti.

Ezúton hívjuk fel a közbeszerzési referens-képzések folytatására jogosult intézmények és a képzések iránt érdeklődők szíves figyelmét arra, hogy a Magyar Közlöny 2007. május 21-i 63. számában kihirdetésre került a szociális és munkaügyi miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeinek kiadásáról szóló 21/2007. (V. 21.) SZMM rendelet, amely 1. számú mellékletének 137. sorszáma alatt megjelent a közbeszerzési referens szakképesítés új szakmai és vizsgakövetelménye (a továbbiakban: új szvk.).

Az új szvk. 2007. október 1-jén lép hatályba, melynek következtében ezen időponttól kizárólag az új szvk.-nak megfelelően kidolgozott képzési program szerint indulhatnak közbeszerzési referens-képzések. Az új szvk.-ban megjelenő számos tartalmi változás mellett kiemelendő, hogy az immár emelt szintű közbeszerzési referens-képzés képzési ideje 500 órára és a gyakorlati oktatás aránya a képzési időtartamon belül 30%-ra emelkedett.

Felhívjuk figyelmüket ugyanakkor arra, hogy az új szvk. sem tartalmazza a minimális képzési időt, tehát elengedhetetlen a képzési időkeret jelentős növelése, továbbá különösen nagy gondot szükséges fordítani a gyakorlati képzésre, azaz a hirdetmények kitöltésének gyakorlására, hiszen ahhoz, hogy a vizsgafeladatok – a vizsgán meghatározott időkereteken belül – sikeresen teljesíthetőek legyenek, megfelelő rutin megszerzése szükséges.

A közbeszerzési referens szakképesítés új szvk.-ja a Tanács honlapján érhető el .