Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

[Archív] A Közbeszerzések Tanácsa Elnökének tájékoztatója a közbeszerzési és jogorvoslati eljárások elektronikus úton történő lefolytatásával kapcsolatos kérdésekről

KÉ 2010. évi 5. szám, 2010. január 13.

A közösségi eljárásrend, azaz a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény (a továbbiakban: Kbt.) második része szerinti közbeszerzési eljárások, illetve a kapcsolódó jogorvoslati eljárások lefolytatása a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény módosításáról szóló 2008. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt. módosítás) 108. §-ának (2) bekezdése értelmében 2010. január 1-jétől elektronikusan történne. Jogszabályi változás hiányában ezen határidő nem módosult.

Figyelemmel arra, hogy a közbeszerzési és a jogorvoslati eljárások elektronikus úton történő megvalósítása, továbbá a vonatkozó jogszabályi rendelkezések együttes alkalmazása több technikai és jogszabály-alkalmazási kérdést vet fel, a Közbeszerzések Tanácsa – a gyakorlat és a jogi szabályozás közötti hézagot észlelve – soron kívül felvette a kapcsolatot az illetékes szervekkel és szervezetekkel az ajánlatkérők és ajánlattevők teendőinek tisztázása érdekében. Az egységes és a jogszabályi követelményeknek megfelelő álláspont kialakítását követően a Tanács a közbeszerzésekben résztvevőket haladéktalanul tájékoztatja.

Egyúttal az ajánlatkérők szíves figyelmébe ajánljuk, hogy a 2010. január 1-jétől a közösségi eljárási rend szabályai szerint bonyolított eljárásaikhoz kapcsolódó hirdetmények kizárólag elektronikusan, a Tanács által működtetett elektronikus alkalmazás (az Elektronikus Hirdetménykezelő Rendszer) útján adhatók fel közzétételre.