Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Segédlet hirdetmények kitöltéséhez

Általános információk

Az alábbi, hirdetmények kitöltéséről szóló segédlet (továbbiakban: Segédlet) a Kbt. és végrehajtási rendeleteinek alkalmazásával összefüggésben az eljárást megindító felhívások, a korrigendumok, az eljárás eredményéről szóló tájékoztató hirdetmények és a szerződés módosításáról szóló hirdetmények kitöltéséhez ad jogi, illetve adminisztratív segítséget, továbbá hasznos információkat az ajánlatkérőknek és képviselőiknek.

A 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelet 2023. október 25-étől hatályos módosítása alapján uniós eljárásrendben a közbeszerzési hirdetmények közzétételére használandó hirdetményminták („e-hirdetmények”) létrehozásáról és az (EU) 2015/1986 végrehajtási rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló, 2019/1780 (EU) rendelet (Uniós e-hirdetményminta rendelet) szerinti eForms formátum alkalmazandó, mely lényegesen átalakította az ilyen hirdetmények felépítését. Azok tartalmára mindemellett továbbra is a hatályos jogszabályokat kell alkalmazni, így a kitöltéssel kapcsolatos tudnivalók uniós eljárásrendre is vonatkoznak.

Felhívjuk az ajánlatkérők és a képviselők figyelmét, hogy a közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatban közzéteendő hirdetményekre irányadó jogszabályok alkalmazásával kapcsolatos döntések meghozatala a közbeszerzési eljárások résztvevőinek joga és felelőssége, továbbá hangsúlyozzuk, hogy a Segédletben megfogalmazott véleményeknek jogi ereje, kötelező taralma nincs.