Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Változás! Módosultak a hirdetményminták

A Közbeszerzési Hatóság ezúton hívja fel az Ajánlatkérők figyelmét a közbeszerzési és tervpályázati hirdetmények feladásának, ellenőrzésének és közzétételének szabályairól, a hirdetmények mintáiról és egyes tartalmi elemeiről, valamint az éves statisztikai összegezésről szóló 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelet (továbbiakban: MvM rendelet) 2020. július 1. napjától hatályos módosításával összefüggésben az ekr.gov.hu oldalon közzétett tájékoztatásra ( https://ekr.gov.hu/portal/hirek/8797141693784 ), mely szerint az elektronikus közbeszerzés részletes szabályairól szóló 424/2017. (XII.19.) Korm. rendelet 11. § (8) bekezdés b) pontjának megfelelően, a jogszabályváltozást megelőzően előkészített, de 2020. július 1-jét megelőzően meg nem indított eljárások megindítására már csak az új hirdetményminták használata mellett van lehetőség, amelyhez új eljárás ügylet létrehozása szükséges.

Ha egy közbeszerzési eljárás 2020. július 1-jét megelőzően már megindításra került, akkor az adott eljárásban az eljárás megindításakor hatályos hirdetményminták fognak az eljárás teljes időtartama alatt rendelkezésre állni.

A Közbeszerzési Hatóság számára a módosítást megelőző hirdetményminta alkalmazásával július 1-jén, vagy azt követően megküldött, illetőleg a július 1. előtt megküldött, de július 1-jén vagy azt követően hiánypótolt, javított nemzeti ajánlati/részvételi felhívások és eljárást indító felhívások visszavonása esetén a hirdetményellenőrzési díj az MvM rendelet 14. § a) vagy b) pontja által meghatározott mértékben kerül visszautalásra.