Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Újabb három útmutatót bocsájtott ki a Közbeszerzések Tanácsa

A 2017. május 18-án ülésező Közbeszerzések Tanácsa három útmutatót fogadott el.

2017. május 18-án ülésezett a Közbeszerzések Tanácsa, melyen 3 útmutatót is elfogadtak. Az útmutatók három különböző témát fednek le, azonban egységes céljuk a jogalkalmazók támogatása és a jogértelmezés elősegítése.

kép

Fotó: Közbeszerzések Tanácsa - 2017.05.18.

Az első elfogadott útmutató az Európai Unióban és az Európai Gazdasági Térségben letelepedett gazdasági szereplők által benyújtandó igazolásokról, nyilatkozatokról, nyilvántartásokról és adatokról szól. A második jóváhagyott útmutató a közbeszerzési eljárások eredményeként megkötött szerződések Közbeszerzési Törvény szerinti módosításával foglalkozik részletesebben, valamint ezen szerződések teljesítésével kapcsolatos egyes kérdésekről szól. A harmadik útmutató tárgya a kizáró okok tekintetében benyújtandó igazolások, nyilatkozatok, nyilvántartások és adatok a Magyarországon letelepedett gazdasági szereplők vonatkozásában .

kép

Fotó: dr. Puskás Sándor, Rigó Csaba Balázs, dr. Kovács László

Mindhárom útmutató a 2017. május 19-én megjelenő 81. számú Közbeszerzési Értesítőben olvasható, továbbá a Napi Közbeszerzés új mobil applikáción keresztül is bővebben tájékozódhatnak róluk.

kép

Fotó: A Közbeszerzések Tanácsának tagjai - 2017.05.18.