Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

[Archív] Útmutató az innovációs célú közbeszerzésekről

A Procurement of  Innovation Platform - ICLEI kiadásában új útmutató jelent meg, mely a közigazgatási hatóságok számára nyújt iránymutatást az innovációs célú közbeszerzések témakörében.

Az új közbeszerzési irányelvek egyik kiemelt célkitűzése, hogy a közbeszerzési eljárások során támogassák az innovációt. A fenntartható, innovatív áruk és szolgáltatások beszerzése az egyik legfontosabb eszköz az új technológiai vagy szolgáltatási megoldások ösztönzésére, ezzel egyidejűleg elősegíti az új munkahelyek teremtését, javíthatja az európai ipar és a kkv-k versenyképességét. Az útmutató részletesen elemzi, hogy milyen lehetőségeket biztosítanak az új közbeszerzési irányelvek az innovációs célú közbeszerzésre.

Az innovatív közbeszerzésekről szóló útmutató magyar nyelvű változata a Közbeszerzési Hatóság megrendelésére készült, az nem tekinthető hiteles fordításnak. A magyar nyelvű útmutató az angol nyelvi változattal tartalmilag teljes mértékben megegyezik, azonban a kiadó ICLEI hozzájárulásával formailag egyszerűsített változatban került összeállításra. A magyar nyelvű útmutató itt érhető el .

Az útmutató eredeti, angol nyelvű változata itt érhető el .