Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Tájékoztatás felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók részére az EKR-ben történő regisztrálás kapcsán

Az elektronikus közbeszerzés részletes szabályairól szóló 424/2017. (XII. 19.) Korm. rendelet 35. § (5) bekezdése szerint minden, a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékében szereplő szaktanácsadó legkésőbb 2018. március 1-jéig köteles az EKR-ben történő regisztrációját kezdeményezni. A Korm. rendelet 6. § (4) bekezdése rögzíti, hogy a szaktanácsadók regisztrációja a névjegyzéket közzétevő szerv, azaz a Közbeszerzési Hatóság jóváhagyásához kötött. A Közbeszerzési Hatóság - a jogszabályban előírtaknak megfelelően - csak akkor hagyja jóvá a regisztrációs kérelmet, ha a szaktanácsadó által regisztrált adatok teljes egészében megegyeznek a közzétett névjegyzékbe bejegyzett adatokkal.

Felhívjuk a tisztelt szaktanácsadók figyelmét, hogy a regisztráció során a névjegyzékben közzétett valamennyi adatot: név, lajstromszám, elérhetőség (cím, telefonszám, fax-szám, e-mail cím), névjegyzékbe vétel dátuma, bejegyzés érvényességének lejárta, független szaktanácsadó-e, munkáltatóra vonatkozó adatok - meg kell adni. Amennyiben az EKR-ben rögzített adatok nem egyeznek meg teljes egészében a névjegyzékben közzétett adatokkal, a Közbeszerzési Hatóság üzenet küldésével egyidejűleg elutasítja a szaktanácsadó regisztrációját. A EKR-ben történő regisztráció érdekében a szaktanácsadónak ismételten kezdeményeznie kell regisztrációját az adatai teljes körű megadásával, melyek megfelelősége esetén a Közbeszerzési Hatóság jóváhagyja a regisztrációt.