Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Szakmai konferencia keretében kötött együttműködési megállapodást az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Közbeszerzési Hatósággal

Az innovációs célú közbeszerzések elterjedésének előmozdítása érdekében kötött együttműködési megállapodást az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Közbeszerzési Hatóság. A szakmai összefogás támogatja a Magyar Kormány céljait és az innováció élénkítését. Az együttműködési megállapodást Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter és Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke ünnepélyes keretek között írta alá a Közbeszerzési Hatóság „Középpontban az innováció” című konferenciáján.

A Közbeszerzési Hatóság egyik kiemelt célkitűzése, hogy támogassa a környezetkímélő, a fenntartható és az innovatív közbeszerzések elterjesztését, legyen szó építési beruházások megvalósításáról vagy termékek és szolgáltatások beszerzéséről. A Közbeszerzési Hatóság tematikus képzései és konferenciái a közbeszerzési jogalkalmazás megkönnyítését, valamint a rendeltetésszerű joggyakorlat elterjesztését segítik elő. Az idei konferencián az innovációs előnyök megismertetése és kiaknázása volt terítéken. A Magyar Kormány kiemelt stratégiai célja az innovációs, illetve kutatás-fejlesztési tevékenység élénkítése. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, illetve a Közbeszerzési Hatóság együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy fokozzák az innovációs célú közbeszerzések hatékonyságát és elterjedését.

Kiemelt feladatunk, hogy megteremtsük az innovatív közbeszerzések előmozdításának lehetőségeit, megismertessük a szakemberekkel a nemzetközi és hazai szabályozást, és az elérhető jó gyakorlatokat. Célunk az is, hogy a hazai vállalatok hatékonyságát ily módon növeljük. A tapasztalatcsere elősegítésével szeretnénk erősíteni a hazai kis- és középvállalkozások innovációs képességét, a versenyképesebb technológiák megjelenését. ” – érvelt Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke a szervezet „Középpontban az innováció” című konferenciáján, ahol Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel közösen aláírták az együttműködési megállapodást.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Közbeszerzési Hatóság innovációs útmutatót készít, melyet a megállapodásban foglaltak szerint folyamatosan frissítenek; közösen további konferenciákat szerveznek; illetve együttműködnek az innovatív szempontok közbeszerzési eljárásokba történő beépítése érdekében.

Budapest, 2018. október 31.

KH_KONFERENCIA_0213 másolata.JPG KH_KONFERENCIA_0315 másolata.JPG IMG_7063.JPG IMG_7126.JPG IMG_7128.JPG IMG_7309.JPG

2018.10.31. Középpontban az innováció