Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

[Archív] Szakmai előadás a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen

Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke az Európai Joghallgatók Szövetsége (The European Law Students’ Association) magyarországi szervezete meghívására 2016. október 18-án előadást tartott a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán. A Hatóság elnöke a magyar közbeszerzési rendszer felépítéséről, működéséről, valamint a Hatóság feladatairól beszélt a több egyetemet képviselő hallgatóság előtt.

Rigó Csaba Balázs kitért a Hatóság új feladatköreire, amelyeket a tavaly életbe lépett új közbeszerzési törvényben kapott: részletesen ismertette a szerződések módosításának és teljesítésének ellenőrzésével kapcsolatos munka szakmai hátterét, az eddig elért eredményeket. A hallgatók megismerkedhettek az öntisztázás intézményével és a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások ellenőrzésével is. Az elnök szólt a szolgálató hatóság felépítése érdekében tett lépésekről is: a szervezeti és szemléleti változásokról, valamint arról a oktatómunkáról, amelyet a jogszerű közbeszerzési magatartások és a jó gyakorlatok elterjesztése érdekében végez a Hatóság. Az előadás követően Rigó Csaba Balázs a diákok kérdéseire válaszolt.