Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Segédanyag közzétételével segíti a Hatóság az ajánlatkérőket

A Közbeszerzési Hatóság által létrehozott Szakmai Egyeztető Fórum - melynek kiemelt célja, hogy a közbeszerzési eljárások ellenőrzésében részt vevő szervezetek ellenőrzési tevékenységüket összehangolva, egységes szempontok mellett végezzék – a Hatóság, a Miniszterelnökség, az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság, az Állami Számvevőszék, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és a Gazdasági Versenyhivatal közbeszerzési szakértői részvételével rendszeresen ülésezik.

Az Egyeztető Fórum a Kbt. 55. § (6) bekezdésével kapcsolatos, 2020-ban publikált segédanyag kiegészítésével kívánja segíteni a jogalkalmazók tevékenységét. A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt segédanyag a Szakmai Egyeztető Fórumon részt vevő szervezetek egységes szakmai álláspontját tükrözi, mely a Hatóság honlapján a Jogalkalmazók támogatása menüpontból érhető el.

A segédanyag kiegészítése azért volt szükséges, mert az első publikálás óta számos releváns döntőbizottsági határozat került közzétételre, melyek a követendő joggyakorlat tekintetében egyértelmű iránymutatást adnak a jogalkalmazók számára.

A segédanyag kiegészítésének kifejezett célja annak támogatása, hogy a felhívás és az egyéb közbeszerzési dokumentumok ajánlatkérők által kezdeményezett módosítása ne ütközzön a Kbt. 55. § (6) bekezdésében előírt korlátokba.