Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Megújult a Közbeszerzési Hatóság honlapja

A Közbeszerzési Hatóság autonóm államigazgatási szerv, kiemelt feladata a közbeszerzési eljárások résztvevőinek támogatása. Mint szolgáltató hatóság, stratégiai feladatunknak tartjuk internetes oldalunk felhasználó szempontú fejlesztését. Mindezek alapján engedjék meg, hogy röviden bemutassuk az új közbeszerzési portált.

Adatbázisok

Egy fejlesztés során sokszor a legfontosabb feladat, hogy bizonyos dolgokon nem szabad változtatni. Ilyen maradandó elem az oldalunkon keresztül érhető adatbázisok közvetlen elérésének lehetősége. A nyitó oldalon az kiemelt hírdoboz alatt megtalálható mezőben közvetlen keresés indítható a legfontosabb adatbázisokban. Ugyanitt, a nyilvántartások fül alatt elérhetővé tettük az összes közbeszerzéssel kapcsolatos adatbázist egy helyen . Ezek között értelemszerűen kiemelt helyet kapott a korábbi oldalképben megmaradt, a közbeszerzések lebonyolításához elengedhetetlen Központi bejelentkezés , illetve a hirdetésfigyelést támogató Publikus adatbázis . Ugyanebből a mezőben található a mindenkori KH honlap legnépszerűbb tartalma, a Közbeszerzési Értesítő is. A felhasználók az adatbázisokat közvetlenül a felső legördülő menüből ( Adatbázisok ) is elérhetik.

Magyarázó szövegek, Kisokos

A közbeszerzési minden igyekezet ellenére bonyolult, jogi rendszer, amely jártasságot kíván a benne résztvevőktől. Honlapunkon ezért szinte minden egyes tartalmi elemhez igyekeztünk rövid, közérdekű magyarázatot fűzni, amelyből az „első látogatók” számára is érthetővé válik az ott megtalálható tartalom funkciója. A közbeszerzési rendszerbe történő bevezetés kísérleti eszköze az új honlappal egy időben publikált Közbeszerzési kisokos alkalmazás. Ennek révén az érdeklődők áttekintést kaphatnak a közbeszerzési rendszerről, illetve értelemszerűen a Kisokos egyfajta kivonatolt törvényi ismertetőként is működik, a Közbeszerzési törvény (Kbt.) gerincét tartalmazza. A Kisokos a nyitó oldali Adatbázis fülek mellett, illetve a felső menüből, a Közbeszerzés A-Z legördülő menüből nyitható meg.

Közbeszerzési szervezetek

Az új honlapon egy menüpontban ( Hatóság ) helyeztük el a közbeszerzési szervezetek, a Hatóság, a Döntőbizottság és tanács szervezeti elérhetőségeit, bemutatását. A Közbeszerzési Hatóság kiemelt tevékenységeit a felső menü Tevékenységek pontjában találhatják meg az érdeklődők.

Közbeszerzési törvény

A magyar közbeszerzési rendszer alapja a Közbeszerzési törvény. A korábbiak során ez a fontos dokumentum csak passzív, PDF formátumban volt elérhető oldalunkon. Az új portál fejlesztése révén a hatályos törvény szövege az aktív tartalomfogyasztási igényeknek megfelelően HTML formátumban került publikálásra magyar és angol nyelven egyaránt. A linkelhető paragrafusok révén a szakmai kommunikáció során egyszerűen megosztható, aktív online jogi tartalmat kínálunk az új honlapon, illetve a belső anyagainkhoz közvetlen módon tudjuk kapcsolni a vonatkozó törvényi részéket.

Közbeszerzés A-Z

A kozbeszerzes.hu oldal fejlesztésének fontos pontja volt a portálunkon korábban sporadikus tudásanyag egybegyűjtése és rendszerezése. Ennek eredményeképp jött létre a Közbeszerzés A-Z menüpont, amelyben a magyar és európai joganyag értelmezéséhez szükséges legfontosabb dokumentumokat gyűjtöttük össze. Ugyanitt találhatóak az zöld, innovatív és szociális közbeszerzés szempontrendszerét bemutató Közbeszerzés plusz anyagai. Az A-Z-be kerültek még a közbeszerzési oktatást ismertető tartalmak, továbbá a Közbeszerzési statisztikák és a Hatóság szerkesztésében megjelenő Közbeszerzési Szemle bemutatása.

Reméljük, megújult portálunk áttekinthető és hatékony módon egyaránt támogatja majd a közbeszerzési szakma munkáját és az érdeklődő közönség tájékozódását.