Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Közbeszerzési szakemberek jelentkezését várja több európai egyetem

A Budapesti Corvinus Egyetem tíz további európai egyetemmel, köztük a projektet vezető Torinói Egyetemmel, a Birminghami Egyetemmel és a Koppenhágai Egyetemmel együtt alkotta meg a nyertes SAPIENS (Sustainability and Procurement in International, European, and National System) csoportot. A kutatás fő célja a fenntartható fejlődési célokkal összefüggő szempontok feltérképezése és beépítése a közbeszerzési folyamatokba.

A pályázat keretében összesen 15 PhD hallgatónak lesz lehetősége kutatásait nemzetközi partnerintézményekben is folytatni. A SAPIENS kutatási konzorcium az Európai Unió fenntarthatóság-központú Horizont 2020 pályázatának keretében megrendezett Marie-Skłodowska Curie Akciókban nyerte el a támogatást, melynek célja fiatal kutatók nemzetközi mobilitásának és tudományos előmenetelének segítése. A Horizont 2020 program 78 631 millió euró támogatásból valósul meg. A program olyan innovatív tudományos megoldások kidolgozását ösztönzi, melyek középpontjában a fenntarthatóság áll, legyen szó termékekről, szolgáltatásokról vagy társadalmi problémákról.

A csoportok által elkészített tervek megvalósításában és hasznosításában is támogatást nyújtó pályázat lehetőséget ad arra is, hogy a résztvevő hallgatók multidiszciplináris képzésben részesüljenek, kutatásukat segítsék a jog, a gazdaságtudományok és a társadalomtudományok oldaláról is. A program abban nyújt segítséget, hogy az ENSZ-ben 2015-ben elfogadott fenntartható fejlődési célok (Sustainable Development Goals) a gyakorlatban is mind teljeskörűen érvényesüljenek. A kutatócsoport munkája jelentős hozzájárulást nyújthat ahhoz, hogy az EU és tagállamai gazdasági szabályozásában a fenntarthatósági szempontok prioritást élvezzenek a jövőben.

A pályázat támogatói között szerepel többek között az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank és az ITO (International Training Centre of the International Labour Organisation) továbbá több nemzetközi szervezet és kormányzati intézmény is.

További részleteket itt talál !