Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

A Közbeszerzési Hatóság is részt vesz a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs munkájában

Az Operatív Törzs elsődleges célja a magyar gazdaság növekedési pályára állítása lesz – írta a MTI. Ahhoz, hogy eredményes legyen a gazdaság újraindítása, majd növekedése a veszélyhelyzet megszűnését követően, Varga Mihály pénzügyminiszter javaslatára a testület tagja lesz az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft., az ITM fogyasztóvédelmi hatósági ügyekért felelős szakmai vezetője, a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt., a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. és a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, a Magyar Államkincstár, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt irányító államtitkár. Továbbá a Törzs ülésein tanácskozási joggal vehet részt a Közbeszerzési Hatóság elnöke, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, és a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi fogyasztóvédelmi vezetője.

A Közbeszerzési Hatóság szakemberei már megkezdték a közbeszerzésekre vonatkozó európai uniós és a hazai jogszabályi környezet vizsgálatát az eljárások lefolytatását nehezítő adminisztrációs és bürokratikus terhek feltérképezése, illetve a lehetséges megoldási javaslatok kidolgozása érdekében.