Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

A Közbeszerzési Hatóság és a Miniszterelnökség közös közleménye a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói tevékenységet érintő jogszabálymódosításról

A koronavírus járvány által előidézett helyzetre való tekintettel indokolttá vált a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói tevékenységről szóló 257/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet módosítása, figyelemmel arra, hogy a névjegyzékbe vétel hatályának lejárta az idei évben jelentős számú szaktanácsadót érint, akik a rendkívüli jogrend bevezetésével – a jelenléti képzések elmaradása miatt – a továbbképzési tanulmányi pontszámok megszerzésének kötelezettségét nem tudják teljesíteni.

A veszélyhelyzet által előidézett hátrányok érintik egyúttal a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói névjegyzékbe vételüket újonnan kérelmezőket is, akik esetében ugyancsak szükségessé vált a jogszabály által meghatározott követelmények arányos mérséklése.

A 257/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet módosításáról szóló 133/2020. (IV. 17.) Korm. rendelet által bevezetett, 2020. április 18-án hatályba lépett intézkedésekről és a legfontosabb tudnivalókról a Közbeszerzési Hatóság és a Miniszterelnökség közös közleményben tájékoztatja a jogalkalmazókat.