Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

A Közbeszerzések Tanácsa egyhangúan elfogadta az innovációs partnerség alkalmazásának egyes kérdéseiről szóló útmutatót

A Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 183. § c) pontjában meghatározott jogkörében eljárva az innovációs partnerség alkalmazásának egyes kérdéseiről szóló útmutatót bocsátott ki 2018. november 23-án.

A kutatás-fejlesztés és az innováció kiemelt szerepet töltenek be – a társadalmi, gazdasági jólét megtartása mellett – a környezeti fenntarthatóság biztosítása terén. Ennek érdekében az Európai Unió is kiemelt célként kezeli, hogy a magánberuházások bevonzása érdekében növelje a kutatásra-fejlesztésre fordított közkiadásokat.

Előzőekre figyelemmel a Közbeszerzési Hatóság az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködésben elkészítette az innovációs partnerség alkalmazásának egyes kérdéseiről szóló útmutató tervezetét. Az útmutató tervezetét a Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács munkabizottságai megtárgyalták

Az útmutató kitér az innovációs partnerség alkalmazásának eseteire, az innovációs partnerség tárgyára, illetve az ajánlatok bírálatának speciális szabályaira. Ezen túl röviden szól a kutatási és fejlesztési projektek bemutatásáról, valamint az innovációs partnerség és az egyéb eljárások – a kereskedelmi hasznosítást megelőző beszerzés (PCP) és a versenypárbeszéd – kapcsolatáról. Az útmutató végezetül iránymutatást kíván adni a partnerségi szerződés tartalmi elemeinek meghatározásához, köztük kiemelten a szellemi tulajdonjogok rendezéséhez. Az útmutató a Közbeszerzési Értesítő 2018. évi 226. számában jelent meg.

A Közbeszerzési Értesítő itt , A Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács útmutatója itt érhető el.

Budapest, 2018. november 23.