Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Konferencia - Zöld közbeszerzés és életciklusköltség-számítás

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és a Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeletért Felelős Helyettes Államtitkársága az Európai Bizottság finanszírozásával egy közös projektet valósított meg az elmúlt két év során az életciklusköltség-számítás hazai elterjesztésének céljával. Ennek keretében 2023. november 7-én 9.30 órai kezdettel egy félnapos zárókonferencia megtartására kerül sor.

A zárókonferencia célja, hogy

  • hozzájáruljon a zöld közbeszerzéssel, különösen az életciklusköltség-számítás módszerével kapcsolatos ismeretek bővítéséhez,
  • hazai és más uniós tagállamok szakértőinek előadásában jó gyakorlatokat mutasson be, valamint,
  • bemutassa az OECD és a Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeletért Felelős Helyettes Államtitkársága projektjének eredményeit, így különösen a három beszerzési tárgykörre kidolgozott LCC számítási segédleteket (Excel) és a kapcsolódó Felhasználói útmutatókat bemutassa az érdeklődőknek.

A konferencia szakmai programjában a projektben részt vevő szervezetek (Európai Bizottság DG REFORM, Miniszterelnökség, Közbeszerzési Hatóság, OECD) részéről elhangzó megnyitó beszédek után szakmai előadásokra kerül sor a fenti témákban.

A konferencia helyszíne: Pénzügyminisztérium, Budapest, József nádor tér 2-4.

A konferencia részletes programja ITT érhető el.

A konferencia a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók kötelező közbeszerzési szakmai képzésének részeként kerül megrendezésre.

A konferencia hivatalos nyelve a magyar és az angol, a rendezvény során magyar és angol szinkrontolmácsolás biztosított.