Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Konferencia a szociális szempontok alkalmazhatóságáról a közbeszerzésben

Október 16-án, a Belügyminisztérium Márványtermében rendezik meg a magyarországi “Buying for Social Impact” c. konferenciát, mely a szociális szempontok közbeszerzésben való alkalmazhatóságát tárgyalja.

A konferencia fő célja a közbeszerzési szakemberek, a szakértők, a szociális gazdaság és a szociális vállalkozások közötti konstruktív tapasztalatcsere a társadalmilag felelős közbeszerzés lehetőségeiről a stratégiai társadalmi, környezeti és gazdasági célok elérése érdekében; valamint a társadalmilag felelős közbeszerzések terén a sikeres bevált gyakorlatok megosztása Magyarországon és az EU többi részében.

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet ide kattintva tehet meg október 11-ig.

A konferencia az európai Buying for Social Impact projekt keretében kerül megszervezésre, az Európai Bizottság kezdeményezésére a társadalmilag felelős közbeszerzés előmozdítására az Európai Unió tagállamaiban. A projekt magában foglal 15 európai uniós országot Magyarországgal együtt, és egy öt európai szervezetből álló konzorcium által kerül megszervezésre: Social Economy Europe (SEE), AEIDL (European Association for Information on Local Development), REVES (European Network of Cities and Regions for the Social Economy), ENSIE (European Network of Social Integration Enterprises) és DIESIS Coop. A magyarországi rendezvény az ENSIE (European Network of Social Integration Enterprises), a Hétfa Kutatóintézet, a Galileo Progetti Nonprofit Kft. és a Közbeszerzési Hatóság közös szervezésében kerül megrendezésre.