Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Keretrendszer: közzétették a pályázati felhívást

Közzétette a Miniszterelnökség a közbeszerzési teljesítménymérési keretrendszerben való közreműködésre irányuló pályázati felhívást.

Magyarország Kormánya az 1425/2022. (IX. 5.) Korm. határozatban a közbeszerzések hatékonyságát és költséghatékonyságát értékelő teljesítménymérési keretrendszer (Keretrendszer) létrehozásáról és működtetéséről döntött. A hazai közbeszerzések területén tevékenykedő független, nem kormányzati szervezetek és független közbeszerzési szakértők bevonásával működő Keretrendszer célja, hogy segítse az európai uniós és hazai forrásból megvalósuló közbeszerzések hatékonyságának, átláthatóságának, gazdaságosságának növelését. Emellett az is célja, hogy az egyajánlatos közbeszerzések számának csökkentését elérje, a verseny szintjének növelését és a mikro-, kis- és közepes vállalkozások közbeszerzésekben való részvételének elősegítését szolgáló intézkedéseket megalapozza, valamint az, hogy a közbeszerzésekre vonatkozó, az érdekeltek bevonásán alapuló értékelések nyilvánosan rendelkezésre álljanak.

A közbeszerzési teljesítménymérési keretrendszerben való közreműködésre irányuló pályázati felhívás innen tölthető le.

A pályázati felhívás tárgya a hazai közbeszerzések területén tevékenykedő, független nem kormányzati szervezetek és közbeszerzési szakértők felhívása közreműködésre a Keretrendszer létrehozásában és működtetésében. A pályázat benyújtásának határideje 2022. október 26.