Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

„Horror” vágóhíd: már a rendőrség előtt az ügy

Ismeretlen tettes ellen közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett a Közbeszerzési Hatóság.

Mint ismert, a szervezet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) együttműködve többször is helyszíni ellenőrzést tartott egy észak-alföldi vágóhídon, amelyet be is zártak.

Az utolsó ellenőrzés során kiderült, hogy az a személy, aki a szeptember 9-i vizsgálat során ügyvezetői minőségben volt jelen, nem azonos azzal, aki a szeptember 22-i szemle alkalmával ügyvezetőként járt el; jegyzőkönyvet, jelenléti ívet írt alá, valamint használta a cégbélyegzőt. Éppen ezért a Közbeszerzési Hatóság közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a területileg illetékes rendőri szervnél.

A vágóhíd azért került a Hatóság figyelmébe, mert egy észak-magyarországi ajánlatkérő a közbeszerzési eljárás eredményeként létrejött szerződés teljesítésével összefüggésben súlyos szerződésszegést jelentett a Közbeszerzési Hatóság felé a nyertes ajánlattevővel szemben. A nyertes ajánlattevő ugyanis olyan kifogásolt minőségű húskészítményeket (virsli, felvágott egyéb késztermékek) szállított óvodák, iskolák, közintézmények részére, amelyek nemcsak silány minőségűek voltak, de romlottak és több eseteben már kukacosak is.

Az ajánlatkérő a szerződést felmondta, ezt követően indult el az az átfogó ellenőrzési eljárás, amelynek eredményeképpen bezárták a „horror” vágóhidat.

Forrás: Nébih