Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Hivatalosan is Rigó Csaba Balázs lett a Gazdasági Versenyhivatal elnöke

Magyarország miniszterelnökének javaslata alapján a köztársasági elnök 2020. április 15-ei hatállyal Rigó Csaba Balázst nevezte ki hat éves időtartamra a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökévé. Az eskü letétele után az új elnök átvette kinevezési okmányát a Sándor-palota Tükörtermében 2020. április 6-án.

„Készen állok az új szolgálatra. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökeként tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom. Törekszem az állampolgárok fogyasztói jólétének növelésére, a verseny tisztaságának védelmére és a versenykultúra fejlesztésére.”

Rigó Csaba Balázs mindehhez elengedhetetlennek tartja a versenyhivatali eljárások gyorsítását, a szervezet működésének innovatív megújítását és a Gazdasági Versenyhivatal társadalmi elismertségének növelését. Első lépéseként azonnali intézkedéseket kíván hozni, hogy a GVH segítse a magyar nemzetgazdaság szereplőit a koronavírus-járvány okozta negatív hatások hatékony kezelésében.

A Közbeszerzési Hatóság elnökeként munkatársaival együttműködésben hozzájárult a Hatóság eredményes működéséhez. Ennek köszönhetően a hazai közbeszerzésekben megfelelő garanciák védték a közpénzek észszerű és hatékony elköltését, azok átláthatóan és ellenőrizhetően kerültek felhasználásra.

Rigó Csaba Balázs a közbeszerzések világától a jövőben sem szakad el, hiszen a Kbt. 182. § (2) e) pontjának felhatalmazása alapján a Gazdasági Versenyhivatal elnöke a Közbeszerzések Tanácsának tagja. Így a közbeszerzések területén felmerülő bármely kérdés esetén a jövőben is bizalommal fordulhatnak hozzá, vagy ahogy eddig is: a Közbeszerzési Hatósághoz.