Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

A Hatóság konferenciája Szegeden

A Közbeszerzési Hatóság a Csongrád Megyei Kormányhivatallal szervezett közös szakmai konferenciát „Az új közbeszerzési törvény módosítása, a 2016. év gyakorlati tapasztalatai” címmel. A konferencia keretein belül együttműködési megállapodás aláírására is sor került a Közbeszerzési Hatóság elnöke Rigó Csaba Balázs és a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja dr. Juhász Tünde között.

A konferenciát dr. Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg. Beszédében megemlítette, hogy a Kormányhivatal a tavalyi évben összesen 19 közbeszerzést indított el. Hangsúlyozta, hogy még ha a közbeszerzési törvény alkotásába nincs is beleszólásuk, közbeszerzési jogorvoslati kezdeményezéssel élhetnek, amennyiben egy önkormányzat működéséhez kapcsolódóan jogsértést tapasztalnak.

kép

Fotó: dr. Juhász Tünde, Csongrád Megyei Kormányhivatal, kormánymegbízott

Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke ismertette a Kbt. 2017. január 1-jétől hatályos módosításait. Az elnök összefoglalva elmondta, a változásokra azért volt szükség, hogy a törvény minél inkább igazodjon a gyakorlati tapasztalatokhoz. Beszámolt előadásában a nemzeti közbeszerzési értékhatárok változásáról, a nemzeti eljárásrend újdonságairól, a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás szabályainak szigorításáról.

kép

Fotó: Rigó Csaba Balázs, Közbeszerzési Hatóság, elnök

Harmadik alkalommal került sor együttműködési megállapodás aláírására kormányhivatallal. A Nógrád és a Heves Megyei Kormányhivatal után a Csongrád Megyei Kormányhivatallal is biztosították a felek a szorosabb szakmai együttműködést. A megállapodás keretében a Hatóság független szervként támogatást nyújt a közbeszerzési kérdésekben való eligazítással, segíti a Kormányhivatalt a jogértelmezéssel kapcsolatos szakmai témákban.

kép

Fotó: Az együttműködési megállapodás aláírása után Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke és dr. Juhász Tünde Csongrád Megyei Kormányhivatal, kormánymegbízott

Az együttműködési megállapodás aláírása után dr. Puskás Sándor, a Közbeszerzési Döntőbizottság elnöke tartotta meg előadását. Ismertette a Döntőbizottság aktuális döntéseit, és bemutatta az első összkollégiumi ülés állásfoglalását az ajánlati biztosítékot érintő egyes kérdésekről.

kép

Fotó: dr. Puskás Sándor, Közbeszerzési Döntőbizottság, elnök

A Hatóság a jövőben folytatni kívánja a Kormányhivatalokkal való együttműködést, olyan konferenciák szervezésével, ahol lehetőséget teremt a párbeszédre a Hatóság munkatársai és a közbeszerzések iránt érdeklődők között.