Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

A Hatóság konferenciája Győrben

A Közbeszerzési Hatóság a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatallal szervezett közös szakmai konferenciát. A konferencia keretein belül együttműködési megállapodás aláírására is sor került a Közbeszerzési Hatóság elnöke Rigó Csaba Balázs és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja Széles Sándor között.

A konferenciát Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, hogy a Kormányhivatal számára komoly jelentőséggel bír az együttműködési megállapodás aláírása a Közbeszerzési Hatósággal.

Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke ismertette a Kbt. 2017. január 1-jétől hatályos módosításait. Az elnök összefoglalva elmondta, a változásokra azért volt szükség, hogy a törvény minél inkább igazodjon a gyakorlati tapasztalatokhoz. Beszámolt előadásában a nemzeti közbeszerzési értékhatárok változásáról és ismertette a kapcsolódó elnöki tájékoztatót. A nemzeti eljárásrend újdonságairól, a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások szabályainak szigorításáról is tájékoztatást nyújtott a jelenlévőknek. A közbeszerzési eljárások útján megkötött szerződések ellenőrzésének tapasztalatai és a Közbeszerzési Hatóság önként vállalt feladatai, valamint az új típusú kommunikáció a közbeszerzésekben szintén kiemelt témái voltak előadásának.

kép

Fotó: Rigó Csaba Balázs, Közbeszerzési Hatóság, elnök

Ezt követően a Provertha Zrt. tulajdonosa, Szalay Antal szólalt fel, aki az ajánlattevői oldal sok éves tapasztalatait összegezte a magyarországi közbeszerzési helyzettel kapcsolatosan. A konferencia résztvevői több, a közbeszerzési törvény gyakorlati alkalmazásával kapcsolatos kérdést is intéztek a Közbeszerzési Hatóság elnökéhez.


kép

Fotó: Győr-Moson-Sopron Megyei konferencia

A felmerült kérdések megválaszolása után sor került a Közbeszerzési Hatóság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal között kötendő megállapodás ünnepélyes aláírására.

kép

Fotó: Az együttműködési megállapodás aláírása után Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke és Széles Sándor a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja