Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Publikus Core

Fókuszban az építésgazdaság zöldinnovációs kérdései - könyvbemutató a Hatóságnál

Hétfőn egy konferencián mutatta be első kutatási projektjét a GREENOLOGY Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont a Közbeszerzési Hatóság szervezésében Budapesten. A kutatások eredményeit összefoglaló könyvek elsődleges célja az volt, hogy segítse a hazai gazdaságot a zöld, innovatív és fenntartható átállásban.

A Tudásközpont „Zöld építésgazdasági innovációs labor” című projektje keretében két kisebb tervet határoztak meg: az „Energiahatékony és zöld építésgazdaság” címűt, illetve a „Klíma és fenntarthatóság az építésgazdaságban” címűt.

Az eseményt Prof. Dr. Boros Anita, a GREENOLOGY Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont vezetője nyitotta meg, előadásában a hazai építésgazdaság jelenéről és jövőjéről beszélt, valamint a témával kapcsolatos kutatások irányairól. Ezt követte Dr. Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, aki A green retrofit című kötetet mutatta be.

A konferencián Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökén kívül Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, és Dr. Puskás Sándor, a Közbeszerzési Hatóság Döntőbizottságának elnöke is felszólalt.

KH Green_1678 KH Green_1426 KH Green_1354 KH Green_1063 KH Green_0647 KH Green_0574