Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Figyelem! Január-1-től élesedik az Üvegkapu

2022. január 1-jét követően, a közbeszerzésekről szóló törvény hatálya alá tartozó valamennyi 700 millió forintot elérő vagy meghaladó becsült értékű építési beruházással összefüggő építőipari kivitelezési tevékenység – ideértve a kapcsolódó tevékenységet is – az Üvegkapu alkalmazási körébe tartozik.

A rendszer célja az építőipari ágazat működésének javítása, az átláthatóság növelése, a jogkövetés ösztönzése, továbbá az alvállalkozói lánc átláthatóságának biztosítása mellett, az építési munkaterületen tartózkodó foglalkoztatottak és vendégek adatainak, be- és kilépéseinek valós idejű nyilvántartása. A foglalkoztatottak és a vendégek az építési munkaterületre történő be- és kilépése kizárólag beléptető rendszer használatával történhet.

További információkat az Üvegkapuról, az ÁSZF-ről, a jogszabályi háttérről, és az adatvédelemről a DATRAK Kft. honlapján található Üvegkapu fülre kattintva érhetnek el.