Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Figyelem: február 28-ától célozott ellenőrzés a szerződésteljesítési adatokra vonatkozóan

Tisztelt Ajánlatkérő!

A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 43. § (1) bekezdése, valamint az elektronikus közbeszerzés részletes szabályairól szóló 424/2017. (XII. 19.) Korm. rendelet 7. § (3) bekezdése alapján az ajánlatkérő a Kbt. 43. § (1) bekezdés a)-c) pontja szerinti adatokat az EKR-ben, valamint a Közbeszerzési Hatóság által működtetett nyilvános elektronikus szerződéstárban (a továbbiakban: CoRe) is köteles közzétenni. A Kbt. 43. § (1) bekezdés c) pontja alapján közzé kell tenni a szerződés teljesítésére vonatkozó adatokat, mások mellett a szerződés alapján ténylegesen kifizetett ellenszolgáltatás értékét.

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy Magyarország számára európai uniós kötelezettség teljesítéséhez is szükséges az, hogy a szerződések teljesítésére vonatkozó adatok az EKR Szerződéstár moduljában, valamint a CoRe-ban rendelkezésre álljanak.

Megerősítve a Közbeszerzési Hatóság által korábban is közölt figyelemfelhívást, megkérjük, hogy szíveskedjenek ellenőrizni, hogy az EKR Szerződéstár moduljában, valamint a CoRe-ban a szerződés(ek) teljesítésére vonatkozó adatok megtalálhatóak-e. Amennyiben a teljesítésre vonatkozó adatok nem vagy nem megfelelően kerültek rögzítésre, kérjük, hogy szíveskedjenek azt pótolni, illetve az EKR-ben rögzített, már teljesedésbe ment szerződéseket lezárni, teljesített státuszba léptetni.

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy 2021. február 28. napját követően a hatáskörrel rendelkező szervek célzottan fogják ellenőrizni, hogy az ajánlatkérők maradéktalanul eleget tettek-e a szerződésteljesítési adatok közzétételére vonatkozó jogszabályi kötelezettségeiknek.

Együttműködésüket köszönjük.

Tisztelettel,

Közbeszerzési Hatóság,

Miniszterelnökség

Közbeszerzési Felügyeletért Felelős Helyettes Államtitkárság

2021. február 05.