Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Fenntarthatósági témájú pályázatokat ismert el a Közbeszerzési Hatóság

Negyedik alkalommal adta át a Közbeszerzési Hatóság az általa alapított Közbeszerzési Nívódíjat és Közbeszerzési Kiválósági Díjat. Fenntarthatósági, zöld, szociális és innovatív szempontokat előtérbe helyező témakörben pályázhattak a közbeszerzési szereplők, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók, illetve a felsőoktatási intézmények hallgatói. A megalakulásának 25. évfordulója alkalmából alapított Pro Procurationem-díjat idén másodszorra adományozta a Hatóság, amellyel a közbeszerzések területén folytatott tudományos vagy szakmai tevékenység körében elért kiemelkedő eredményeket vagy a hosszútávon elkötelezett, magas színvonalon folytatott munkásságot ismeri el.

Közbeszerzési Nívódíj 2021

2021-ben a Közbeszerzési Nívódíjra olyan közbeszerzési eljárással lehetett pályázni, melynek során a pályázó fenntarthatósági (zöld, szociális vagy innovatív) célokat előmozdító szempontokat érvényesített, és azok meg is valósultak. A három pályázati kategória: árubeszerzés, szolgáltatás-megrendelés, építési beruházás.

Az építési beruházás kategóriában a NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata (Kaposvár megyei jogú város szennyvíztisztító telepének fejlesztésére irányuló közbeszerzési eljárása) megosztva kapta a díjat.

Az árubeszerzés kategóriában a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (Irodabútor beszerzése című) pályázata nyerte el az elismerést.

Közbeszerzési Kiválósági Díj 2021

A kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai munkásság elismerésére hirdetett díjra fenntartható közbeszerzésekkel kapcsolatos témában készült szakdolgozattal, évfolyamdolgozattal vagy tanulmánnyal két kategóriában (FAKSZ, felsőoktatási intézmények tanulói) lehetett pályázni.

Az idei témakörök és a nyertesek:

1. A fenntarthatósági szempontok alkalmazása a közbeszerzési eljárásokban témakörben

dr. Takács Mária első helyezést ért el

2. Környezetvédelmi szempontok alkalmazása a közbeszerzési eljárásokban témakörben

Nagy Anna első helyezést ért el

dr. Hardi Angéla második helyezést ért el

dr. Cseh László harmadik helyezést ért el

3. Innovatív közbeszerzések

dr. Kovács Kinga első helyezést ért el

Pro Procurationem-díj 2021

A jelölőbizottsági tagok szavazatai alapján a Pro Procurationem-díjat 2021. évben dr. Hubai Ágnes, a Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetségének elnöke nyerte el, eddigi pályafutása során elért kiemelkedő közbeszerzési eredményeiért, magas színvonalú munkájáért.