Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Fenntarthatósági szempontokra fókuszáló pályázatokat díjazott a Közbeszerzési Hatóság

Ötödik alkalommal adta át a Közbeszerzési Hatóság az általa alapított Közbeszerzési Nívódíjat és Közbeszerzési Kiválósági Díjat. Idén is fenntarthatósági szempontokra fókuszáló témakörökben pályázhattak a közbeszerzési szereplők, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók, valamint a felsőoktatási intézmények hallgatói. A díjakat dr. Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság elnöke és dr. Puskás Sándor a Közbeszerzési Döntőbizottság elnöke adta át a Hatóság épületében.

A megalakulásának 25. évfordulója alkalmából alapított Pro Procurationem-díj átadására harmadszorra került sor, ezzel a díjjal a Hatóság a közbeszerzések területén folytatott tudományos vagy szakmai tevékenység körében elért kiemelkedő eredményeket vagy a hosszútávon elkötelezett, magas színvonalon folytatott munkásságot kívánja elismerni.

Közbeszerzési Nívódíj 2022

2022-ben a Közbeszerzési Nívódíjra olyan közbeszerzési eljárással lehetett pályázni, melynek során a pályázó fenntarthatósági (zöld, szociális vagy innovatív) célokat előmozdító szempontokat érvényesített, és azok meg is valósultak.

Az építési beruházás kategóriában az első helyet a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. „A Magyar Zene Háza generálkivitelezési munkáinak elvégzése” című pályázata, a második helyet az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. „Eger Város szennyvízcsatorna-hálózatának fejlesztése és a szennyvíztisztító telep korszerűsítése” projektje nyerte. Szolgáltatás-megrendelés kategóriájában a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány „8. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál és Filmszemlék – Rendezvényszervezés zöld közbeszerzés útján” című pályázata nyerte el az elismerést.

2O0A3650

Közbeszerzési Kiválósági Díj 2022

A kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai munkásság elismerésére hirdetett díjra fenntartható közbeszerzésekkel kapcsolatos témában készült szakdolgozattal, évfolyamdolgozattal vagy tanulmánnyal két kategóriában (FAKSZ, felsőoktatási intézmények tanulói) lehetett pályázni.

Az idei témakörök és a nyertesek:

Felsőoktatási intézmények hallgatói

A fenntarthatósági szempontok alkalmazása a közbeszerzési eljárásokban témakörben:

Madarasi Luca a kategória nyertese

Környezetvédelmi szempontok alkalmazása a közbeszerzési eljárásokban témakörben:

dr. Poór Péter a kategória nyertese

Szociális szempontok alkalmazása a közbeszerzési eljárásokban témakörben

dr. Hunyadi Emese Zsuzsanna a kategória nyertese

Felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók:

Környezetvédelmi szempontok alkalmazása a közbeszerzési eljárásokban témakörben:

dr. Kovács László első helyezést ért el

dr. Weiszenburger Vivien második helyezést ért el

Szociális szempontok alkalmazása a közbeszerzési eljárásokban témakörben:

Dr. Ripszám Dóra a kategória nyertese

Pro Procurationem-díj 2022

2O0A3629

A jelölőbizottsági tagok szavazatai alapján a Pro Procurationem-díjat 2022. évben dr. Miklós Gyula nyerte el eddigi szakmai pályafutása során elért kiemelkedő közbeszerzési eredményeiért, magas színvonalú munkájáért.