Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Felelősen a jövő generációjáért címmel tartott konferenciát a Közbeszerzési Hatóság

Kiemelt figyelemmel a Közbeszerzési Hatóság által meghirdetett 2018 a fenntarthatóság éve programra: „Felelősen a jövő generációjért” címmel rendezett konferenciát május 24-én a Hatóság. A szakmai konzultáció középpontjába a fenntarthatósági megfontolások közbeszerzési eljárásokban történő érvényesítésének lehetőségei kerültek.

A konferenciát Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának elnöke nyitotta meg, majd Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke köszöntötte a résztvevőket. A Hatóság Elnöke előadásában felhívta a figyelmet téma aktualitására, valamint ismertette a hallgatósággal a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmai támogatásával meghirdetett Közbeszerzési Nívódíj pályázaton való részvétel feltételeit.

Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának igazgatója előadásában a fenntarthatósági fordulat hátteréről és szükségességéről beszélt, majd Dr. Kovács László a fenntarthatósági szempontok uniós jogi hátterét ismertette. A továbbiakban az érdeklődők megismerhették Budapest Főváros zöld beszerzési politikáját, melyet követően gyakorlati szakemberek mutatták be tapasztalataikat az életciklusköltség-számítás, valamint az ökocímke alkalmazására, illetve az előzetes piaci konzultáció lefolytatására vonatkozóan. A folytatásban az egyetemes tervezés lehetőségeiről, a közbeszerzési eljárások innovatív szempontú megközelítéséről, továbbá a körkörös gazdaság szempontjainak alkalmazásáról hallgathattak előadásokat a résztvevők.

IMG_9032.JPG KH_0123.JPG nyitó.JPG KH_0306.JPG KH_0331.JPG IMG_8948.JPG

2018.05.24. Felelősen a jövő generációjáért - konferencia