Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

[Archív] Etikai Kódex a közbeszerzési korrupció visszaszorítása érdekében

A Közbeszerzési Hatóság Tanácsa által elfogadott és 2013. március 1-jével hatályba lépett Közbeszerzési Etikai Kódex kiemelt célul tűzi ki a közbeszerzési korrupció visszaszorítását.

A Kódexhez történő csatlakozás önkéntes, a Közbeszerzési Hatóság a csatlakozó szervezetekről honlapján közzétett listát vezet.

Figyelemmel arra, hogy az átláthatóság és így a korrupció visszaszorítása az új közbeszerzési irányelvek egyik hangsúlyos célkitűzése, a Kódex, mint a közbeszerzések során tanúsítandó etikus magatartás záloga, az új közbeszerzési irányelvek átültetését célzó új közbeszerzési törvény hatályba lépésével még nagyobb szerepet kap.

A Közbeszerzési Hatóság bízik abban, hogy előbbiekre tekintettel a közbeszerzési eljárások résztvevői széles körben elfogadják és alkalmazzák a lefektetett etikai normákat.

A csatlakozás feltételei és a kapcsolódó dokumentumok a Hatóság Tevékenységek/ Közbeszerzési Etikai Kódex menüpontjában érhetőek el.