Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Érzékenyítő foglalkozás a Hatóságnál

A Mozgássérültek Budapesti Egyesületének képviselői tartottak érzékenyítő foglalkozást a Hatóság munkatársai számára. Egy rövid bemutatkozás után az érdeklődők kipróbálhatták azokat az eszközöket, melyek a mozgássérültek mindennapjait megkönnyítik.

A Mozgássérültek Budapesti Egyesületének munkatársa ismertette az egyetemes tervezés kritériumait. Szemléltette azokat a projekteket, melyekben szakértőként részt vettek, így gyakorlati példákon keresztül ismerhették meg a résztvevők, milyen kritériumokra kell figyelni például az akadálymentesítés során. Az előadást egy interaktív rész követett, amikor a résztvevők közösen oldottak meg feladatot. Ezt segítette az Egyesületnek egy látássérült és egy kerekes székben ülő kollegája, akik olyan, számukra mindennapos szituációkat osztottak meg hallgatósággal, melyre az egészséges emberek nem is gondolnak kihívásként. Ezek után ki lehetett próbálni a kerekes székes közlekedést, a fehér bottal való eligazodást, a látássérültek részére készült billentyűzetet és egyéb mindennapi tevékenységet megkönnyítő eszközöket. A Hatóság munkatársai érdeklődve hallgatták a tapasztalati szakemberek beszámolóit, bárki feltehette kérdéseit az Egyesület szakértőinek.
kép

kép

kép

kép

kép