Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Együttműködési megállapodást kötött a Legfőbb Ügyészség és a Közbeszerzési Hatóság

A 2020. november 18-án megkötött megállapodás alapján kölcsönösen biztosítja egymás részére a két szervezet a közbeszerzésekkel kapcsolatos bűncselekmények elkövetése terén szerzett új ismeretek, tapasztalatok cseréjét.

Ennek értelmében a szervezetek kiemelt célnak tekintik, hogy támogassák egymás munkáját. Ezen célkitűzés a jogszabályok értelmezésével, a joggyakorlat alakulásával kapcsolatos szakmai konzultációval lehetséges, így a jövőben közösen szervezett konferenciákat, képzéseket tartanak.

A megállapodás alapján kölcsönösen biztosítja egymás részére a két szervezet a közbeszerzésekkel kapcsolatos bűncselekmények elkövetése terén szerzett új ismeretek, tapasztalatok cseréjét. Ugyanakkor a két fél leszögezte, a konzultációkban és a szakmai kérdésekben történő egyeztetéseknek kizárólag általános jogkérdés lehet a tárgya. A jogszabályoknak és a megállapodásnak megfelelően, a felek konzultációt vagy egyeztetést a két hatóság előtt folyamatban lévő eljárás ügyében nem tartanak.

A partner szervezetek abban is megállapodtak, hogy a 2020-2022 közötti időszakra szóló hosszú távú Nemzeti Korrupcióellenes Stratégiát a szakpolitikai eszközeikkel támogatják, továbbá a saját stratégiájukban is kiemelt helyen szerepeltetik a korrupció megelőzését.

2020. november 18.