Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Publikus Core

Együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság és a Békés Megyei Kormányhivatal

2018. március 8-án Békéscsabán a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Közbeszerzési Hatóság és a Miniszterelnökség közös szakmai konferenciát tartott a közbeszerzések ellenőrzési tapasztalatairól és az elektronikus közbeszerzési rendszer bevezetéséről.
Bődi János, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnökének megnyitója után Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke köszöntötte a résztvevőket.

Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke a Hatóság munkáját, főbb eredményeit ismertette az érdeklődőkkel, melyet követően a Miniszterelnökség munkatársai a papír alapú kommunikációt felváltó Elektronikus Közbeszerzési Rendszert, továbbá az európai uniós támogatások ellenőrzési tapasztalatait mutatták be.
A folytatásban a Közbeszerzési Hatóság munkatársai tartottak előadásokat a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások ellenőrzése során észlelt jellemző problémákról, továbbá a Hatóság szerződésellenőrzési tapasztalatairól. A rendezvény zárásaként a résztvevők a közbeszerzési jogorvoslati eljárás szabályainak legfontosabb változásait ismerhették meg.

A konferencia részeként a Békés Megyei Kormányhivatal és a Közbeszerzési Hatóság között együttműködési megállapodás aláírására került sor, mely együttműködés hozzájárulhat a jogszerű magatartások elterjesztéséhez, a folyamatos szakmai párbeszédhez és információcseréhez, valamint a jó gyakorlatok megosztásához.

Szerző: dr. Tóth Judit - Fenntarthatóság és Nemzetközi Kapcsolatok Főosztálya
Dátum: 2018. március 8.

Galéria