Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság és az Országos Rendőr-főkapitányság

Együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság és az Országos Rendőr-főkapitányság annak érdekében, hogy növeljék a szervezetek közötti szorosabb szakmai együttműködést és erősítsék a két szerv közbeszerzésekkel kapcsolatos ellenőrzési, vizsgálati tevékenységét.

A Közbeszerzési Hatóság és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) egymás munkájának kölcsönös támogatása céljából szakmai együttműködési megállapodást kötött. A két szervezet célul tűzte ki, hogy erősítsék ellenőrzési és szakmai tevékenységüket,  támogassák a jogalkalmazók munkáját, valamint megosszák egymással tapasztalataikat, jó gyakorlataikat.

A szakterületi kérdésekben, illetve az ellenőrzési területen való együttműködés a várakozások szerint elősegíti majd az újonnan megjelenő elkövetési módszerek mielőbbi felismerését, valamint a közbeszerzési szabálytalanságok és a bűncselekmények megelőzését.

A megállapodás keretében a Közbeszerzési Hatóság és az ORFK nemzetközi színtéren is együttműködik: a nemzetközi szervezetekkel, külföldi hatóságokkal való kapcsolattartás területén összehangolhajták programjaikat, közös nemzetközi kutatási programot indíthatnak, valamint nemzetközi pályázatokon való részvételben is segíthetik egymást, megoszthatják tapasztalataikat.

A két szerv hatósági tevékenységének folyamatos fejlesztése érdekében a jövőben közös konferenciákat szervez, valamint képzések és oktatások szervezésében is együttműködik.

2019. május 17.