Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Együttműködés a Zala Megyei Kormányhivatallal

A Közbeszerzési Hatóság Zalaegerszegen tartott konferenciát, a közbeszerzési törvény módosításai címmel. A konferencia keretein belül aláírásra került az együttműködési megállapodás Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke és dr. Sifter Rózsa a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja között.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott nyitotta meg a konferenciát, hangsúlyozta, hogy ez a konferencia fontos szakmai együttműködés a Hatóság és a Kormányhivatal között. Ismertette, hogy a tavalyi évben a Kormányhivatal 81 közbeszerzést indított.

kép

Fotó: Sifter Rózsa, Zala Megyei Kormányhivatal, kormánymegbízott

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Vigh László országgyűlési képviselő szintén a közbeszerzés fontosságáról szólt. Az önkormányzatnál az idei évben még több beruházást kívánnak lebonyolítani közbeszerzési eljárások keretein belül.

kép

Fotó: Vígh László, országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa, Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Rigó Csaba Balázs, Közbeszerzési Hatóság elnöke, dr. Pál Attila, Zala Megyei Közgyűlés elnöke. (fotó: ifj. Vígh László)

A megnyitók után került sor az együttműködési megállapodás aláírására Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke és dr. Sifter Rózsa a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja között, melyben a felek biztosítják a szorosabb szakmai együttműködést.

kép

Fotó: Rigó Csaba Balázs, Közbeszerzési Hatóság elnöke és dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott az együttműködési megállapodás aláírásakor

Ezután dr. Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság főtitkára tartotta meg előadását az új Kbt. 2017. január 1-től hatályos módosításairól. Kifejtette a törvény módosításának okait. Bemutatta a nemzeti értékhatárok alatti beszerzések szabályait, az eljárást megindító felhívással kapcsolatos és a kizáró okok változását. Betekintést nyújtott az új eredménytelenségi okok bevezetésének gyakorlatába és ismertette a nemzeti eljárási rend szabályainak változását is.

kép

Fotó: dr. Kovács László, Közbeszerzési Hatóság, főtitkár

A konferencián dr. Csányi István helyettes államtitkár az ellenőrzési rendszer változásairól tartott előadást. Kifejtette a jogszabályváltozások ellenőrzést érintő részét, az ellenőrzések során feltárt hibákat, valamint hasznos információkat osztott meg az érdeklődőkkel az új elektronikus közbeszerzési rendszerről.

kép

Fotó: dr. Csányi István, Miniszterelnökség, helyettes államtitkár

Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke előadásában szemléltette a közbeszerzéseket érintő legfrissebb statisztikákat. Bemutatta a megújuló Hatóság tevékenységét, mely kiemelt figyelmet fordít az önként vállalt feladatokra és a kommunikációra. Ennek eredményeként jött létre az új mobil applikáció, melynek segítségével a közbeszerzések iránt érdeklődők a lehető leggyorsabban értesülhetnek a legfrissebb információkról.

kép

Fotó: Rigó Csaba Balázs, Közbeszerzési Hatóság, elnök

A továbbiakban előadást tartott dr. Molnárfi István a Közbeszerzési Hatóság, Szerződésellenőrzési Főosztály főosztályvezetője, valamint dr. Puskás Sándor, a Közbeszerzési Döntőbizottság elnöke.