Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

[Archív] Éles üzemmódban a Közbeszerzési Adatbázis

A mai nappal (2012. szeptember 24-én) megkezdte működését a Közbeszerzési Adatbázis. Az Adatbázis a közbeszerzési eljárások központi nyilvántartásaként jött létre, mely közbeszerzési eljáráshoz és ajánlatkérő szervezethez kapcsolódóan tárolja a közbeszerzésekkel kapcsolatos adatokat és dokumentumokat.

A mai nappal (2012. szeptember 24-én) megkezdte működését a Közbeszerzési Adatbázis. Az Adatbázis a közbeszerzési eljárások központi nyilvántartásaként jött létre, mely közbeszerzési eljáráshoz és ajánlatkérő szervezethez kapcsolódóan tárolja a közbeszerzésekkel kapcsolatos adatokat és dokumentumokat. A Közbeszerzési Adatbázis belső és külső felülettel rendelkezik. Az előbbi az ajánlatkérők és meghatalmazott szervezeteik számára elérhető, míg a publikus dokumentumok keresésére a külső felületen van lehetőség. A publikus Adatbázis elérhető „A Közbeszerzési Hatóság on-line szolgáltatásai / Közbeszerzési Adatbázis” menüpontból. A publikus felületen az alábbi dokumentumok érhetők el, illetve lesznek elérhetők: - a Közbeszerzési Értesítőben megjelenő hirdetmények - a jogorvoslattal kapcsolatos publikus anyagok* * Szíves tájékoztatásul jelezzük, hogy a jogorvoslati eljárás publikus dokumentumai (pl. kérelem/kezdeményezés adatai, döntések, semmiség iránt indított per adatok) csak majd az ún. EJOG modul indulását követően válnak az Adatbázis részévé. Ezen időpontig továbbra is a honlapon kialakított nyilvántartásban jelennek meg. Az alábbi dokumentumok – a Kbt. 31. §-ára is figyelemmel – attól függően lesznek publikusan elérhetők az Adatbázisban, ha azokat az ajánlatkérő feltölti: - közbeszerzési szerződések - előzetes vitarendezéssel kapcsolatos dokumentumok - közbeszerzési tervek Az Adatbázisba bekerülnek továbbá az ajánlatkérők éves statisztikai összegezései is, azzal, hogy a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelet 36. § (1) bekezdése alapján a 2012. évre irányadó összegezést 2013. május 31-éig kell beküldeni. Így az Adatbázisban majd csak a 2013. évtől lesznek ezek a dokumentumok elérhetők. A fentiek nyilvánosan, bárki által ingyenesen hozzáférhető, kereshető formában állnak rendelkezésre. Az Adatbázisban közbeszerzési eljárás és dokumentum szerinti keresésre van lehetőség. A felmerülő kérdésekkel kapcsolatban az on-line rendszerek ügyfélkapcsolati elérhetőségein állunk rendelkezésükre (e-mail: informatika (kukac) kt.hu , telefon: 06-1-882-8630, hétfőn és szerdán 9-12.00 óráig).