Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

[Archív] Felhívás az ajánlatkérői központi e-mailcím megküldésére

Kérjük a központi e-mailcímek megküldését eddig elmulasztó ajánlatkérőket, hogy legkésőbb 2012. április 23-áig juttassák el adatközléseiket.
2011. november 30-án a Közbeszerzések Tanácsa elnöke tájékoztatót bocsátott ki „az ajánlatkérők jegyzékén szereplő adatok felülvizsgálatáról, valamint központi e-mailcím megadásáról az új központi közbeszerzési adatbázisra történő áttéréssel összefüggésben” (megjelent a KÉ 2011. évi. 139. számában). Ebben többek között felhívtuk az ajánlatkérők figyelmét arra, hogy az új rendszer első használatához szükséges belépési információk megküldése érdekében szükség van minden ajánlatkérő részéről központi e-mailcím megadására. Központi e-mailcím hiányában a rendszer indulásakor nem tudjuk ezen elektronikus leveleket az érintetteknek kiküldeni, melynek eredményeként e szervezetek nem tudják elérni a Hatóság elektronikus szolgáltatásait. Emiatt célszerűségi okokból az érintett ajánlatkérők új rendszerbe történő migrációjára sem kerül sor. (Megjegyezzük, a migráció elmaradása nem jelenti azt, hogy az érintett szervezeteket törölné a Hatóság az ajánlatkérői nyilvántartásból, csak a szolgáltatások elérését nem tudjuk számukra biztosítani.) Az e-mailcím megküldését elmulasztó ajánlatkérőknek az új rendszer használatához először kérniük kell törlésüket a névjegyzékről, majd on-line regisztrációra lesz szükségük. Ennek eredményeként új ajánlatkérői azonosítót fognak kapni. Az azonosító megváltozása azt eredményezi, hogy e szervezetek számára nem lesznek hozzáférhetők az általuk vagy a nevükben (megbízott képviselőik útján) korábban feladott hirdetmények az Elektronikus Hirdetménykezelő Rendszerben. (Miként a tájékoztatóban jeleztük, a 2010. január 1. után elektronikusan rögzített hirdetmények elérésére kívánunk lehetőséget biztosítani azon ajánlatkérők számára, amelyek migrálásra kerülnek.) A központi e-mailcím kapcsán felhívjuk a figyelmet arra, hogy annak egyedinek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy egy ajánlatkérőhöz csak egy e-mailcím, illetve egy e-mailcímhez csak egy ajánlatkérő tartozhat. Egyéb tekintetben kérjük tanulmányozzák át a hivatkozott elnöki tájékoztatót. A fenti adatközléseket kérjük legkésőbb 2012. április 23-áig juttassák el az ajanlatkerok (kukac) kt.hu e-mail címre. Ezt követően már csak azon ajánlatkérők vonatkozásában áll módunkban központi e-mailcímeket figyelembe venni, amelyek új szervezetként kérik felvételüket az ajánlatkérői jegyzékre.