Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

[Archív] A Közbeszerzési Hatóság Elnökének tájékoztatója

Az Új Kbt. hatálybalépésével a Közbeszerzések Tanácsának elnevezése megváltozott, így az elnevezés 2012. január 1. napjától Közbeszerzési Hatóság.
2012. január 1. napjával hatályba lépett a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Új Kbt.). Az Új Kbt. hatálybalépésével a Közbeszerzések Tanácsának elnevezése megváltozott, így az elnevezés 2012. január 1. napjától Közbeszerzési Hatóság. A 2011. évi CVIII. törvény 167. § értelmében: (1) Az e törvényben meghatározott célok érvényesülésének biztosítása érdekében Közbeszerzési Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) működik, amely csak az Országgyűlésnek van alárendelve. (2) A Hatóság az Országgyűlés felügyelete alatt álló, önállóan működő és gazdálkodó központi költségvetési szerv, amely az e törvényben meghatározott feladatkörében általános hatáskörrel rendelkezik. Székhelye Budapest. A törvény 176. § (1) bekezdése szerint a Tanács mellett a Hatóság keretében Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) működik, amelynek feladata a közbeszerzésekkel és a tervpályázati eljárásokkal kapcsolatos jogsértő vagy vitás ügyek miatti jogorvoslat intézése. Tájékoztatjuk az ügyfeleket, hogy a Hatóság a feladatai ellátásával kapcsolatos működési feltételeket biztosítja, illetve az új elnevezéssel járó technikai átállás megteremtését folyamatosan végzi.