Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

[Archív] Közzétették az új közbeszerzési irányelvek megalkotására irányuló javaslatokat

Az Európai Bizottság 2011. december 20-án három új közbeszerzési vonatkozású irányelv megalkotására irányuló javaslatot tett közzé. A tervezett új irányelvek a hatályos 2004/17/EK és 2004/18/EK irányelveket váltanák fel, így rögzítenék a jövőben a közszolgáltató, illetve a klasszikus szektor közbeszerzéseire irányadó új, modernizált szabályokat, valamint külön irányelv-tervezet készült a koncessziókra vonatkozó uniós szabályokról.
Az Európai Bizottság 2011. december 20-án három új közbeszerzési vonatkozású irányelv megalkotására irányuló javaslatot tett közzé. A tervezett új irányelvek a hatályos 2004/17/EK és 2004/18/EK irányelveket váltanák fel, így rögzítenék a jövőben a közszolgáltató, illetve a klasszikus szektor közbeszerzéseire irányadó új, modernizált szabályokat, valamint külön irányelv-tervezet készült a koncessziókra vonatkozó uniós szabályokról. A közbeszerzési szabályozás reformja egyike a 2011 áprilisában elfogadott egységes piaci intézkedéscsomag tizenkét kiemelt intézkedésének, mely a közbeszerzések hatékonyságának növelésével kívánja fokozottan biztosítani a források optimális felhasználását, ezáltal támogatni a növekedést és a munkahelyteremtést, hozzájárulva az Európa 2020 stratégia célkitűzéseinek megvalósításához. A javaslatok a Bizottság hivatalos weboldalán érhetőek el.