Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

[Archív] Az Európai Bizottság értékelő jelentést tett közzé az EU közbeszerzési szabályozásának hatékonyságáról

Az Európai Bizottság közzétette az EU közbeszerzési szabályozásának hatékonyságáról készített értékelő jelentést. Az értékelő jelentés a Bizottság hivatalos honlapjáról tölthető le.
Amint arról már beszámoltunk, az Európai Bizottság megkezdte a közbeszerzési irányelvek modernizációját célzó munkát. Az e témában megjelentetett Zöld könyvhöz készült el a hatályos Uniós közbeszerzési szabályozás hatékonyságát elemző értékelő jelentés, mely arra a kérdésre keresi a választ, hogy az EU közbeszerzési irányelvei mennyiben tudtak a verseny tisztasága és az átláthatóság alapelveinek érvényesítésével hozzájárulni ahhoz, hogy a közbeszerzésekben valóban jobb eredményeket érjenek el. A jelentés áttekinti, hogy az EU közbeszerzési irányelvei mögött rejlő célkitűzések mennyiben tarthatóak a folyamatosan változó gazdasági és politikai prioritások fényében. Az értékelő jelentés a Bizottság hivatalos honlapjáról tölthető le: http://ec.europa.eu/internal_market/publicprocurement/modernising_rules/evaluation/index_en.htm .