Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Publikus Core

[Archív] 2011. április 14-én hatályba lép a környezetkímélő és energiahatékony közúti járművek beszerzésének előmozdításáról szóló kormányrendelet

A környezetkímélő és energiahatékony közúti járművek beszerzésének előmozdításáról szóló 48/2011. (III.30) Korm. rendelet honlapunkon elérhető a Jogszabályi környezet menüpont Közbeszerzési törvény és kapcsolódó jogszabályok almenüpontjából.
2011. április 14-én hatályba lép a környezetkímélő és energiahatékony közúti járművek beszerzésének előmozdításáról szóló 48/2011. (III.30) Korm. rendelet. A rendelet célja, hogy a bizonyos közúti járművek beszerzésekor kötelezően figyelembe veendő energetikai és környezeti hatások meghatározásával a piacot környezetvédelmi szempontú innovációra ösztönözze, továbbá segítse a környezetkímélő és enegiahatékony technológiák elterjedését, a társadalmi tudatosság növekedését és az állami példamutatás erősítését. A kormányrendelet honlapunkon elérhető a Jogszabályi környezet menüpont Közbeszerzési törvény és kapcsolódó jogszabályok almenüpontjából.