Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Publikus Core

[Archív] Az Európai Bizottság ajánlatkérők részére összeállított koncessziós szabályozással kapcsolatos kérdőíve a Tanács honlapján

Az Európai Bizottság fontolóra vette, hogy kezdeményezi a koncessziókkal kapcsolatos közösségi szabályozás kialakítását, ennek érdekében várja a tagállamok észrevételeit, álláspontját. A felmérés keretében a Bizottság kérdőívet állított össze a tagállamok ajánlatkérői részére, amely immár a Közbeszerzések Tanácsa honlapjáról is letölthető. A válaszok megküldésének határideje: 2010. szeptember 30.
Az Európai Bizottság fontolóra vette, hogy kezdeményezi a koncessziókkal kapcsolatos közösségi szabályozás kialakítását, ennek érdekében várja a tagállamok észrevételeit, álláspontját. A kérdőív a tagállami gyakorlat felmérésén túl, a koncessziókkal kapcsolatos gazdasági hatásokra, foglalkoztatási viszonyokra is kíváncsi. A felmérés keretében a Bizottság kérdőívet állított össze a tagállamok ajánlatkérői részére, amely a Közbeszerzések Tanácsa honlapjáról is letölthető. A válaszok megküldésének határideje: 2010. szeptember 30. Mivel a kérdőív kitöltése kiváló alkalom egy esetleges irányelv majdani tartalmának befolyásolására, fontos lenne, hogy a magyar ajánlatkérők is éljenek e lehetőséggel. Előzőekre figyelemmel a Közbeszerzések Tanácsa arra kéri valamennyi érdeklődő ajánlatkérőt, hogy szíveskedjenek a honlapon közzétett kérdőívet kitölteni és azt 2010. szeptember 30-áig a Bizottságnak (a markt-concessions-ca@ec.europa.eu címre), valamint ezzel egyidejűleg a Közbeszerzések Tanácsa részére is (a nemzetkozi@kozbeszerzesek-tanacsa.hu címre) megküldeni. Az angol nyelvű kérdőívet a Közbeszerzések Tanácsa lefordíttatta, a válaszok magyar nyelven is megküldhetők. A kérdőív honlapunkról a Főmenü > Közösségi közbeszerzési jog > Tanulmányok címszó alól tölthető le, illetve angol nyelven a Bizottság honlapjáról a http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/2010/concessions_en.htm linkről is letölthető.