Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

[Archív] A Döntőbizottság határozatainak elérése

Tájékoztatjuk a honlap látogatóit, hogy a Kbt. egyes rendelkezéseinek módosítása következtében a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatai a 2009. szeptember 18-i lapszámtól kezdődően nem jelennek meg a Közbeszerzési Értesítőben. A határozatok ehelyett a döntőbizottsági és bírósági határozatok nyilvántartásában lesznek elérhetők.
Tájékoztatjuk a honlap látogatóit, hogy a Kbt. egyes rendelkezéseinek módosítása következtében - melyek értelmében a jogorvoslati kérelmek meghatározott adatait közzé kell tenni a Tanács honlapján, illetve a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatait meghozataluk napján kell elérhetővé tenni - részben átalakításra került a honlap. Ennek egyik eleme, hogy a 2009. szeptember 18-i lapszámtól kezdődően a döntőbizottsági határozatok nem a hetente háromszor megjelenő Közbeszerzési Értesítőben kerülnek közzétételre, hanem azok a döntőbizottsági és bírósági határozatok nyilvántartásában tekinthetők meg. (A nyilvántartás elérhető a "Közbeszerzési Döntőbizottság / Döntőbizottsági határozatok" baloldali menüből.) A döntőbizottsági határozatok a Közbeszerzési Értesítőben a 2009/108. lapszámban (2009. szeptember 16-án) jelentek meg utoljára. A változás a korábbi lapszámokban megjelent határozatokat nem érinti, azok az adott lapszám kikeresésével továbbra is elérhetők az Értesítő részeként. A bírósági határozatok megjelentetése nem változott; a közzététel ezt követően is a Közbeszerzési Értesítőben történik. Új elemként jelennek meg - a bevezetőben említettekkel összhangban - a jogorvoslati kérelmek bizonyos törvényben előírt adatai, melyek mint folyamatban lévő döntőbizottsági ügyek tekinthetők meg. Ezek a "Közbeszerzési Döntőbizottság / Jogorvoslati kérelmek" menüre kattintva érhetők el. Tájékoztatásul jelezzük, hogy a határozatok és a jogorvoslati kérelmek elérhetők és kereshetők a honlap fejlécében található legördülő lista alkalmazásával is (a „Döntőbizottsági és bírósági határozatok” elem kiválasztásával és az „OK” gomb megnyomásával). A két adatkör nyilvántartása ugyanazon a felületen kereshető, azzal, hogy „A jogorvoslati eljárás státusza” keresőmező „lezárult” értékre állítása a határozatokra, míg a „folyamatban” érték választása a kérelmekre szűkíti a nyilvántartás elemeit. (A határozatok esetében a további szűkítés – pl. a döntőbizottsági határozatokra – a „Szervezet” mező megfelelő értékének beállításával biztosítható a legegyszerűbben.)