Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

[Archív] Új elnöki tájékoztató jelent meg

A Közbeszerzések Tanácsa Elnöke tájékoztatót bocsátott ki a minősített ajánlattevők hivatalos jegyzéke pályázati feltételeinek módosításáról. Az elnöki tájékoztató megjelent a Közbeszerzési Értesítő 2008. évi 107. számában. A tájékoztató elérhető továbbá a Jogszabályi környezet/Ajánlások, tájékoztatók menüben az Elnöki tájékoztatók cím alatt, valamint a Kereső oldalon, az Ajánlások, tájékoztatók keresőfelületén keresztül is.
Az Európai Bizottság rendeletével 2008. szeptember 15-i hatálybalépéssel átfogóan módosította a CPV kódok rendszerét (ld. „A közös közbeszerzési szójegyzékről szóló 2195/2002/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet módosításáról és a közbeszerzési eljárásokról szóló 2004/17/EK és 2004/18/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvnek a CPV felülvizsgálata tekintetében történő módosításáról szóló 213/2008/EK bizottsági rendelet”). Tekintettel arra, hogy a minősített ajánlattevők jegyzék szerinti besorolása a CPV kódokon alapul, a pályázati feltételek módosítása vált szükségessé. A tájékoztató felhívja a minősített ajánlattevők figyelmét a feltételrendszer változására, és a módosított feltételeknek történő megfeleléssel kapcsolatos teendőkre. Tájékoztatást ad továbbá a közbeszerzési eljárások ajánlatkérői számára is a jegyzék szerinti – régi és új – igazolások benyújtásával kapcsolatosan.