Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Az OECD zöld közbeszerzési kérdőíve

AZ ÉLETCIKLUSKÖLTSÉG-SZÁMÍTÁS MAGYAR AJÁNLATKÉRŐK ÁLTALI ALKALMAZÁSÁRÓL

AZ ÉLETCIKLUSKÖLTSÉG-SZÁMÍTÁS MAGYAR AJÁNLATKÉRŐK ÁLTALI ALKALMAZÁSÁRÓL

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) az Európai Bizottság támogatásával felmérést készít az OECD és a Miniszterelnökség közös projektjének részeként, a projekt címe: A zöld közbeszerzés támogatása Magyarországon, különös tekintettel az életciklusköltség-számításra. A projekt elsődleges célja, hogy az életciklusköltség-számítási eszközök széleskörű közbeszerzési alkalmazását támogassa Magyarországon, többek között kiválasztott beszerzési tárgyakra kifejlesztett felhasználóbarát életciklusköltség-számítási eszközök kidolgozásával.

A felmérés célja, hogy feltérképezze a magyar ajánlatkérők életciklusköltség-számítás alkalmazásával kapcsolatos jelenlegi gyakorlatát és nehézségeit, valamint a jövőbeli fejlesztés lehetséges irányait. A kérdőív négy részből áll:

1) I. rész: Az életciklusköltség-számítási eszközökkel kapcsolatos tapasztalat – célja az ajánlatkérők életciklusköltség-számítás alkalmazásával kapcsolatos közvetlen tapasztalatainak megértése és visszajelzések gyűjtése olyan ajánlatkérőktől, akik soha nem alkalmazták még az életciklusköltség-számítást;

2) II. rész: Az életciklusköltség-számítást támogató és szakértelmet biztosító eszközök a közbeszerzési eljárásokban – célja az életciklusköltség-számítás és az összes kapacitás támogatásához rendelkezésre álló erőforrások megértése;

3) III. rész: Az életciklusköltség-számítás szerepe a stratégiai közbeszerzésben – célja annak megértése, hogyan illeszkedik az életciklusköltség-számítás a stratégiai közbeszerzés tágabb kontextusába;

4) IV. rész: Egyéb észrevételek – célja a jó gyakorlatok és egyéb észrevételek összegyűjtése, amelyek a kérdőív céljaihoz fontosak lehetnek, de a kérdésekből kimaradtak.

A 14 kérdésből álló kérdőív kitöltése nagyjából 30 percet vesz igénybe, azonban esetlegesen szükség lehet több időre és további munkatársak bevonására a kérdések megválaszolásához.

Minden ajánlatkérőt bátorítunk, hogy töltse ki a kérdőívet akkor is, ha nincs közvetlen tapasztalata az életciklusköltség-számítás közbeszerzési eljárásokban való alkalmazásáról, mivel ezek a visszajelzések fontosak az életciklusköltség-számítás Magyarországon való ritka alkalmazása okainak feltárásához.

Mivel a bizonyítékok kiemelten fontosak a projekthez, ezért kérjük, hogy válaszaikhoz a nemzetkozi@kt.hu -ra küldjék meg az azokat alátámasztó dokumentumokat (vagy linket).

A kérdőívben megadott személyes adatok és egyéni információk nem kerülnek megosztásra harmadik személyekkel. A projekt céljaira az összesített adatokat elemezzük és használjuk.

Köszönjük, hogy időt szán a kérdőív megválaszolására!

A kérdőív kitöltésének határideje 2022. január 15.