Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

[Archív] Különdíjas a www.kozbeszerzes.hu!

„Az Év Honlapja 2012” pályázaton a Közbeszerzési Hatóság - bevezetés alatt álló - megújult infoportálja különdíjat nyert a kormányzati kategóriában.
Az idén 11 éves „Az Év Honlapja”-díj 25 kategóriája közül portálunk a kormányzat kategóriában nyújtott teljesítményét különdíjjal jutalmazták a november 26-i díjátadón.

A díjátadón a portált értékelve a zsűri fontosnak tartotta kiemelni, hogy jóllehet a készítők nehéz helyzetben voltak - mivel a közbeszerzések "száraz témáját kellett feloldaniuk" -, ám ezt a feladatot sikerült jól megoldaniuk, és a tartalmat "látványosan, sokoldalúan bemutatni". Megjegyezték továbbá, hogy a portál azon "kevés oldalak egyike, mely mobileszközökön is rendkívül jól mutat", illetve kategóriájában az egyetlen akadálymentesített honlap. A zsűri külön kiemelte, hogy a Közbeszerzési Hatóság portálja "reszponzív" oldal, azaz lehetőség szerint minden eszközön (mobiltelefon, tablet, notebook, tv) jól használható, egységes megjelenésű weboldal. A jó reszponzív design a jól átgondolt tartalom és felépítés, kiforrott tipográfia, egységes vizuális arculat és felhasználóbarát formaterv együttesét jelenti – mindent, amit egy korszerű weboldaltól elvárhatunk.

A versenyszabályzat szerint a különdíj gyakorlatilag megosztott "aranyérmet" jelent, amennyiben "a szakmai zsűri azokat a honlapokat, amelyek az adott kategóriában, holtversenyben végül alulmaradnak", e díjjal jutalmazza.

A Magyar Marketing Szövetség által kiírt pályázat elbírálási szempontjai komoly és összetett követelményeket állítanak a pályázók elé: a pályázaton induló honlapokat a tartalmuk mellett a formaterv, az interaktivitás, az innováció, az impresszió és a navigáció szerint pontozzák, amelyeknek nehéz jól megfelelni - és nemcsak a független szakmai zsűri szemében, de elsősorban a célközönség körében.

Úgy gondoljuk, hogy ez a szakmai elismerés is remekül példázza, hogy a közpénzekkel igenis lehet jól és hatékonyan sáfárkodni. A Hatóság elkötelezett a szakmai munka további folytatásában.