Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Az Állami Számvevőszék nemzetközi integritás szemináriumot szervezett

Az Állami Számvevőszék idén negyedik alkalommal rendezett nemzetközi szemináriumot 25 ország 40 számvevőszéki szakértőjének részvételével. A rendezvényen részt vett Rigó Csaba Balázs a Közbeszerzési Hatóság elnöke is, mint a nemzeti korrupcióellenes együttműködéshez idén csatlakozott intézmény vezetője. A konferencián előadást tartott az OECD, az EUROSAI, valamint a számvevőszékek világszervezete kapacitásfejlesztési kezdeményezésének képviselője. A rendezvényen átadásra kerültek a 2017-es Solidus díjak is.

A konferenciát első sorban a fejlődő országok számvevőszékei számára rendezték, melynek célja a hazai és külföldi jó gyakorlatok bemutatása és megvitatása. A konferencián az Állami Számvevőszék elnöke, Domokos László köszöntötte a megjelenteket. Ismertette az Állami Számvevőszék korrupció ellen tett intézkedésit, valamint kifejtette az etikus vezetés alapelveit.
kép

Fotó: Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke

Gavin Ugale, az OECD közszféra integritásával foglalkozó főosztályának szakértője előadásában hangsúlyozta, hogy a számvevőszékek kiemelt szerepet töltenek be a közszféra integritásának elősegítésében. Helena Abreu Lopes, a portugál számvevőszék bírája, mint az EUROSAI Ellenőrzés és Etika munkacsoportjának vezetője kiemelte az etikus és integritásalapú államműködés fejlesztésében a számvevőszékek legfőbb eszközei a példamutatás és a tudásmegosztás. Shourjo Chatterjee, INTOSAI IDI programigazgatója részletezte a szervezet korrupció megelőzését célzó kapacitásfejlesztő programját.

kép

Fotó: Állami Számvevőszék nemzetközi integritás szeminárium

A rendezvény zárásaként Domokos László Állami Számvevőszék elnök átadta az idei díjazottaknak a 2017-es Solidus díjakat.  A portugál számvevőszék bírája Helena Abreu Lopes, illetve Dr. Horváth Margit, az Állami Számvevőszék felügyeleti vezetője kapták az elismerést, kiemelkedő szakmai teljesítményükért.

kép

Fotó: Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke, Dr. Horváth Margit az Állami Számvevőszék felügyeleti vezetője , Helena Abreu Lopes a portugál számvevőszék bírája, Warvasovszky Tihamér az Állami Számvevőszék alelnöke a Solidus díj átadása után