Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Átadta 2023. évi díjait a Közbeszerzési Hatóság

A Közbeszerzési Hatóság idén már hatodik alkalommal adta át az általa alapított Közbeszerzési Nívódíjat és Közbeszerzési Kiválósági Díjat. Ebben az évben is a fenntartható közbeszerzések álltak a közbeszerzési szereplők, a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók, valamint a felsőoktatási intézmények hallgatói részére kiírt pályázatok fókuszában.

A közbeszerzések területén folytatott tudományos vagy szakmai tevékenység körében elért kiemelkedő eredményeket vagy a hosszútávon elkötelezett, magas színvonalon folytatott munkásságot elismerő Pro Procurationem-díj átadására harmadszorra került sor.

A díjakat dr. Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság elnöke és dr. Puskás Sándor, a Közbeszerzési Döntőbizottság elnöke adta át a Hatóság székhelyén.

2o0a9401

Közbeszerzési Nívódíj 2023

A Közbeszerzési Nívódíjra olyan eredményesen lefolytatott közbeszerzési eljárással lehetett pályázni, melynek során az ajánlatkérő fenntarthatósági (zöld, szociális vagy innovatív) célokat előmozdító szempontokat érvényesített, és azok meg is valósultak.

A 2023. évben árubeszerzés kategóriában az első helyet megosztva a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság „Papíripari termékek, író- és irodaszerek szállítása” című pályázata és a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. „Elektromos autóbuszok beszerzése” című pályázatai kapták.

Építési beruházás kategóriában első helyezést ért el Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata „Fenntarthatóság és innováció a Debreceni Csokonai Nemzeti Színház felújítására irányuló közbeszerzési eljárásban” című pályázata. Szolgáltatásmegrendelés kategóriában idén nem érkezett be pályamű.

Közbeszerzési Kiválósági Díj 2023

A kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai munkásság elismerésére hirdetett díjra fenntartható közbeszerzésekkel kapcsolatos témában készült szakdolgozattal, évfolyamdolgozattal vagy tanulmánnyal két kategóriában (FAKSZ, felsőoktatási intézmények tanulói) lehetett pályázni.

2o0a9547

Az idei témakörök és a nyertesek:

Felsőoktatási intézmények hallgatói

A) Környezetvédelmi szempontok alkalmazása a közbeszerzési eljárásokban témakörben

  1. helyezett: dr. Varga Luca: A fenntarthatósági feltételek érvényesítésének hatékony elősegítése a kórházakat érintő közbeszerzésekben
  2. helyezett: Bajnóczi Gabriella: Ökocímkék alkalmazása, mint a zöld közbeszerzés egyik lehetséges iránya
  3. helyezett: dr. Poór Péter: A környezetvédelmi szempontokat tartalmazó közbeszerzések hazai megvalósíthatóságával kapcsolatos gyakorlati problémák beazonosítása, illetve azok megoldási lehetőségei

C) Innovatív közbeszerzések témakörben

  1. helyezett: dr. Mező Sophia Flóra: A blokklánc technológia és a közbeszerzés kapcsolata

Felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók

A) Környezetvédelmi szempontok alkalmazása a közbeszerzési eljárásokban témakörben

  1. helyezett: dr. Laczkovszki Anita: Fenntartható építési beruházások: megújuló energiaforrások és környezettudatosság érvényesülése a közbeszerzésekben

B) Szociális szempontok alkalmazása a közbeszerzési eljárásokban témakörben

  1. helyezett: Dr. Ripszám Dóra: Társadalmi felelősségvállalásra irányuló szempontok alkalmazása a közbeszerzésekben

Pro Procurationem-díj 2023

2o0a9540

A jelölőbizottsági tagok szavazatai alapján a Pro Procurationem-díjat 2023-ban Prof. Dr. Boros Anita nyerte el eddigi szakmai pályafutása során elért kiemelkedő közbeszerzési eredményeiért és magas színvonalú munkájáért.