Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

[Archív] A kisvállalkozások támogatása stratégiai cél

A Közbeszerzési Hatóság együttműködési megállapodást írt alá 2016. november 15-én a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével. A Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke és Kovács Patrik FIVOSZ-elnök által aláírt dokumentum szakmai együttműködést irányoz elő közbeszerzési kérdésekben a két szervezet között, amely konferenciák, képzések közös szervezését, valamint konzultációkat is magában foglal.
A hazai kkv-szektor dinamikus fejlődést mutatott az elmúlt esztendőkben a közbeszerzések területén. 2015-ben 12 éve nem látott mértékben javulva, a közbeszerzések során megkötött szerződésekből részesedésük meghaladta a 990 milliárd forintot, ezzel az összérték több, mint felét – 51,3% – a hazai kis- és középvállalkozások nyerték el.

Ez a kedvező tendencia is indokolja, hogy a Hatóság támogassa a hazai kkv-szektort, különösen azt a szegmensét, amely a fiatal vállalkozók gyarapodó közösségét adja – mondta Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke az ünnepélyes aláírási ceremóniát követően. A magunk eszközeivel ezért mindent megteszünk, hogy fiataljaink sikeresen, jogkövető magatartással szerepelhessenek a közbeszerzési piacon – tette hozzá.



Az együttműködési megállapodás számunkra nagy lehetőség, mert ezzel is alátámaszthatjuk jelmondatunkat: nálunk ne maradjon kérdés megválaszolatlanul. A konzultációk, a közösen szervezett képzések és a szakszerű jogértelmezés mind-mind a vállalkozások sikeréhez szükséges tudás felépítését szolgálják – méltatta az eseményt Kovács Patrik FIVOSZ-elnök.

A Fiatal Vállalkozók Hete rendezvénysorozat keretében  tartott Üzlet és Karrier tematikus napon több száz fiatal vállalkozó vett részt. A Közbeszerzési Hatóság szakértőivel is jelen volt az eseményen, akik nagy érdeklődés mellett válaszoltak a közbeszerzésekkel kapcsolatos kérdésekre.